WORTELEN

De wortel is een tweejarige plant uit de schermbloemenfamilie (Apiaceae), die op grote schaal wordt gekweekt om zijn vlezige, eetbare penwortel, die meestal oranje van kleur is en als groente wordt geconsumeerd. Het is een groente die rijk is aan carotene.

Boswortel

Boswortelen zijn een wortelgroente die gewaardeerd wordt om hun zoete smaak en knapperige textuur. Ze worden gepresenteerd met hun loof nog eraan, wat zorgt voor een frisse en rustieke uitstraling. Boswortelen, vaak kleiner en malser dan gewone wortelen, bieden een intense smaak en een levendige kleur, variërend van oranje tot rood, afhankelijk van de variëteit. De loof is niet alleen esthetisch, maar ook eetbaar en kan worden gebruikt in soepen, salades of als garnering. Deze groente is rijk aan vitamines en mineralen, vooral bètacaroteen, en leent zich perfect voor snelle bereiding of rauw gebruik om de voedingsvoordelen te maximaliseren.

12 bossen in hoge EPS-kisten.

Aankomstperiode. In % per maand:

Wortel Zonder Loof

De wortel zonder loof is een praktische en veelzijdige wortelgroente, ideaal voor dagelijks gebruik in de keuken. Gepeld van zijn loof, heeft het een schone uitstraling en is het klaar voor gebruik, wat de voorbereiding en opslag vergemakkelijkt. Deze wortel, vaak oranje maar soms geel of paars, biedt een zoete en lichtjes suikerrijke smaak, met een knapperige textuur die na het koken zacht wordt. Het is rijk aan bètacaroteen, vitamines en vezels.

In bulk of voorverpakt, 12 kg netto in middelgrote EPS-dozen.

Aankomstperiode. In % per maand: