POMPOENEN

Pompoenen, echte schatten van de herfst, komen in een fascinerende verscheidenheid aan vormen, kleuren en smaken. Rijk aan vitaminen, mineralen en vezels, zijn pompoenen niet alleen lekker maar ook gezond.

Patissonpompoen

De patisson, ook bekend als keizerskroon of pattypompoen, is een zomergroente met een milde en delicate smaak. De kenmerkende vorm van een klein schijfje met golvende randen en de gladde schil in wit, geel of groen maken het een aantrekkelijke en veelzijdige groente. De patisson wordt gewaardeerd om zijn zachte textuur en zijn vermogen om de smaken van de ingrediënten waarmee hij wordt bereid op te nemen. Hij kan worden geroosterd, gebakken, gevuld of gestoomd en is ook geschikt voor gratin-gerechten. Rijk aan vitamines A en C, evenals vezels, is de patisson een voedzame keuze voor diverse zomerse gerechten.

Verpakt volgens maat, 6 tot 20 stuks in een EPS-tomatenkist.

Aankomstperiode. In % per maand:

Pompoen

De pompoen is een iconische herfstgroente, herkenbaar aan zijn feloranje kleur en ronde of licht afgeplatte vorm. Het vruchtvlees is zoet en lichtjes suikerachtig, waardoor het ideaal is voor verschillende culinaire bereidingen, van soepen en puree tot taarten en gratins. De pompoen is ook rijk aan vitamines A en C, evenals vezels, wat bijdraagt aan een evenwichtige voeding en een gezonde spijsvertering. Naast de voedingsvoordelen wordt het vaak gebruikt voor feestelijke decoraties tijdens Halloween. De veelzijdigheid en zoete smaak maken het een zeer gewaardeerd ingrediënt in veel gerechten.

Verpakt volgens variëteit, 1 tot 12 stuks in bulk in hoge EPS-kisten.

Aankomstperiode. In % per maand:

Butternut

De butternut, ook bekend als butternutpompoen, is een wintergroente met een zoete en licht nootachtige smaak. De gladde, lichtbeige schil omhult een feloranje, romige en zoete vruchtvlees. Deze groente is zeer veelzijdig: hij kan worden geroosterd, gepureerd, in soep of gratin worden gebruikt, en past goed bij specerijen zoals kaneel of nootmuskaat.

Rijk aan vitamines A en C, evenals vezels, is butternut niet alleen voedzaam maar ook heerlijk. De natuurlijke zoetheid en fluweelachtige textuur geven een troostend gevoel aan wintergerechten.

Potimarron

De potimarron is een winterpompoen met een heerlijk zoete en licht nootachtige smaak. De roodachtige schil en het feloranje vruchtvlees maken het een aantrekkelijke en smakelijke groente. In tegenstelling tot sommige pompoenen hoeft de potimarron niet te worden gepeld voor het koken, omdat de schil zacht wordt bij het koken. Het is perfect voor soepen, purees, gratins of zelfs geroosterd in de oven. Rijk aan vitamines A en C, evenals vezels, is potimarron een uitstekende keuze voor een uitgebalanceerd dieet. De zoetheid en romige textuur geven een troostend gevoel aan veel wintergerechten.