PREIEN

De prei is een elegante en smaakvolle groente die een subtiele en verfijnde touch toevoegt aan verschillende gerechten. Met zijn milde en licht zoete smaak valt hij op door zijn lange groene stengels en knapperige witte bol. Naast zijn aangename smaak is hij rijk aan vitamines, mineralen en vezels, wat hem tot een voedzame keuze maakt voor een evenwichtige voeding. Ontdek de vele manieren waarop prei je maaltijden kan verrijken en een vleugje culinaire verfijning aan je keuken kan toevoegen.

Prei

De prei is een groente met een lange stengel en een witte bol, gewaardeerd om zijn milde en lichtzoete smaak die een grote verscheidenheid aan gerechten verrijkt. De groene bladeren zijn fijn gestreept en bieden een knapperige textuur, terwijl de bol zacht en smaakvol is. Rijk aan vitamines A, C en K, evenals mineralen zoals ijzer en kalium, is prei ook een uitstekende bron van vezels, wat bijdraagt aan een gezonde spijsvertering.

Los: in hoge EPS-kratten met een inhoud van 10kg, of in netten in hoge EPS-kratten met een inhoud van 3 of 5kg netto per net.

In bosjes: gesorteerd op kwaliteit en het gewicht van 100 bosjes. In hoge EPS-kratten met een inhoud van 8, 10, 12 of 15 bosjes per krat.

5 stuks of 1kg per bos voor gewone preien en 5 tot 10 stuks per bos voor soeppreien.

Jonge preien worden meestal aangeboden in bosjes: 8, 12, 15, 20, 25 of 30 bosjes in hoge EPS-kratten.

Aankomstperiode. In % per maand: