RADIJS

Radijs zijn knapperige en kleurrijke wortelgroenten die een vleugje frisheid en levendigheid aan elk gerecht toevoegen. Hun pittige smaak en knapperige textuur maken ze tot een populair ingrediënt in salades, sandwiches en als lichte snack. Beschikbaar in een scala aan kleuren van helder rood tot wit of zelfs zwart, brengen radijsjes niet alleen kleur, maar ook een rijkdom aan essentiële vitamines en mineralen.

Radijs

De klassieke radijs is een knapperige wortelgroente, doorgaans felrood met een gladde schil en witte binnenkant. De pittige en licht pepertige smaak voegt karakter toe aan salades en frisse gerechten. Deze groente wordt vaak rauw gegeten, in plakjes gesneden in salades of geserveerd als aperitief met dips. Rijk aan vitamine C en antioxidanten, hebben radijzen ook een laag caloriegehalte, wat ze een ideale keuze maakt voor een evenwichtig dieet. Hun versheid en knapperigheid maken ze een verfrissende en smaakvolle aanvulling op vele maaltijden.

In EPS-tomatenkisten (12 of 15 bundels per kist).

Aankomstperiode. In % per maand:

Lange Radijs

De lange radijs, ook wel bekend als daikon in de Aziatische variant, is een langwerpige witte wortelgroente met een mildere en minder scherpe smaak dan de klassieke radijs. De knapperige en sappige textuur maakt het ideaal voor salades, soepen of roerbakgerechten. Het wordt vaak gebruikt in de Aziatische keuken, gemarineerd of toegevoegd aan gerechten voor een frisse toets. Rijk aan vitamine C en vezels, is de lange radijs ook laag in calorieën, wat het een voedzame keuze maakt voor een gezond dieet. De zoetheid en veelzijdigheid maken het een populaire groente in verschillende culinaire bereidingen.

8 lange radijzen per bos, in EPS-tomatenkisten van 6 kg.

Aankomstperiode. In % per maand:

Zwarte Radijs

De zwarte radijs is een wortelgroente met een sterke en pittige smaak, met een ruwe zwarte schil en witte pulp. De intense en licht pittige smaak onderscheidt het van andere radijsvariëteiten. Het wordt vaak geraspt of in plakjes in salades gebruikt om knapperigheid en diepte van smaak toe te voegen, maar het kan ook gekookt of gemarineerd worden om de smaak te verzachten. Rijk aan vitamine C en antioxidanten, wordt de zwarte radijs gewaardeerd om zijn spijsverteringsbevorderende eigenschappen en gezondheidsvoordelen. De onderscheidende kleur en unieke smaak geven een creatieve toets aan je gerechten.

8, 15, 20, 30 of 35 stuks in bulk in middelgrote EPS-dozen.

Aankomstperiode. In % per maand:

Witte Radijs

De witte radijs is een wortelgroente met een milde en licht pittige smaak, met een gladde schil en knapperige witte pulp.

De subtielere smaak in vergelijking met andere radijzen maakt het een ideale keuze voor salades, groentegerechten of als knapperige snack.

Het kan ook worden gemarineerd of aan gekookte gerechten worden toegevoegd voor een vleugje frisheid.