TOMATEN

Tomaten worden vaak gebruikt in salades, soepen, sauzen en gerechten met saus vanwege hun zoete en zure smaak. Ze kunnen rauw of gekookt worden gegeten. Tomaten zijn ook erg rijk aan voedingsstoffen, vooral aan vitamine C, kalium en antioxidanten.

Tros Tomaten

De trostomaat is een tomatensoort die opvalt door zijn langwerpige vorm en zijn clustering in trossen die aan de plant hangen. Ze zijn meestal rood van kleur, hoewel er ook gele en oranje variëteiten bestaan.

Trostomaten staan bekend om hun zoete en sappige smaak, evenals hun stevige vruchtvlees en weinig zaden. De presentatie in trossen maakt ze esthetisch aantrekkelijk en gemakkelijk te hanteren.

Ronde Tomaat

De ronde tomaat is een veelvoorkomende tomatensoort, bekend om zijn uniforme bolvorm en gladde schil. Ze hebben meestal een felrode kleur en worden veel gebruikt in salades, sandwiches en sauzen.

Met een uitgebalanceerde zoete en zure smaak zijn ronde tomaten veelzijdig en kunnen ze zowel rauw als gekookt worden gegeten.

Aankomstperiode. In % per maand:

Losse Tomaat

Losse tomaten, ook wel “tomaten in bulk” genoemd, zijn een variëteit van tomaten die vaak te vinden zijn op marktkramen en in supermarkten.

Ze worden gekenmerkt door hun ronde of licht ovale vorm en gladde schil.

Losse tomaten zijn meestal rood, hoewel er ook gele, oranje en groene variëteiten beschikbaar zijn.

Hun smaak kan variëren afhankelijk van de variëteit, maar ze hebben vaak sappig vruchtvlees en een uitgebalanceerde smaak tussen zoetheid en zuurgraad.

Cherrytomaten

Cherrytomaten zijn een kleine variëteit van tomaten, meestal rond of iets langwerpig, die bekend staat om hun zoete en sappige smaak. Deze tomaten worden vaak gebruikt in salades, als garnering of als aperitief vanwege hun kleine formaat en kleurrijke uitstraling.

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder rood, geel en oranje, en worden zeer gewaardeerd om hun knapperigheid en intense smaak.

Aankomstperiode. In % per maand:

Cocktailtomaat

De cocktailtomaat is een kleine variëteit van tomaat, vaak ter grootte van een hapje, die zich onderscheidt door zijn kleine formaat en ronde tot ovale vorm.

Hij is meestal rood, maar er zijn ook gele en oranje variëteiten. Cocktailtomaten staan bekend om hun intense en zoete smaak, evenals hun sappige textuur.

Ze zijn perfect voor aperitiefhapjes, salades en hors d’oeuvre-plankjes vanwege hun praktische formaat en heerlijke smaak. Deze tomaten voegen een vleugje frisheid en kleur toe aan veel culinaire bereidingen en zijn bovendien visueel aantrekkelijk.