ONZE MVO-POLITIEK

Naast onze expertise in de distributie van verse producten, is Pacbelimex vooral een mensgerichte onderneming, gedreven door gepassioneerde mannen en vrouwen die zich inzetten voor hun vak en hun regio. Wij zijn ervan overtuigd dat bedrijven een belangrijke rol te spelen hebben in het behoud van de planeet en de opbouw van een verantwoordelijke toekomst.

Wij zetten ons in om individuen te ondersteunen in hun consumptiekeuzes door seizoensgebonden kwaliteitsproducten te waarborgen via traceerbaarheid en de commercialisering van producten onder erkende labels.

Onze Labels:

FLANDRIA

De meeste Belgische fruit en groenten die worden aangeboden, zijn geproduceerd onder het Flandria-label, een van de belangrijkste kwaliteitslabels in België voor fruit en groenten.

Dit label garandeert dat de gecertificeerde producten duurzaam en milieuvriendelijk worden verbouwd in de Vlaamse regio van België.

Het Flandria-label staat bekend om zijn hoge normen op het gebied van kwaliteit, versheid en voedselveiligheid, en het wordt veel gebruikt voor fruit, groenten en bloemen.

Wat wij u garanderen met Flandria:

Oorsprong

Flandria-gelabelde producten komen uitsluitend uit de Vlaamse regio, wat de lokale landbouw ondersteunt en de ecologische voetafdruk van het transport vermindert.

Kwaliteit & Traceerbaarheid

Het label stelt strikte productienormen, waaronder rigoureuze controles gedurende de hele toeleveringsketen. Dit zorgt voor volledige traceerbaarheid van het veld tot de consument.

Respect voor het Milieu

Flandria-gecertificeerde producenten moeten duurzame landbouwpraktijken volgen, zoals het verminderd gebruik van pesticiden en verantwoord beheer van natuurlijke hulpbronnen.

Bovendien zijn de meeste van onze producenten Global Gap-gecertificeerd.

HVE

Wij zijn ervan overtuigd dat een duurzaam project alleen mogelijk is als het is verankerd in transparantie naar alle partijen.

Wij bieden traceerbaarheid en de garanties die specifiek zijn voor uw eisen, rekening houdend met milieuaspecten en wetgeving.

Zo voldoen de historische Franse producenten waarmee wij hand in hand werken om u een lokaal aanbod te bieden aan een veeleisend eisenpakket en zijn sommige gecertificeerd HVE.

Deze certificering waarborgt dat de agrarische praktijken die op de gehele onderneming worden toegepast, ecosystemen behouden en de druk op het milieu beperken.